VP_VP_ALL_1920x455_1805_Lene_Rantala_Running_Bridge_Spring.jpg

Håndbold slider: Sådan klarer VM-stjernen hverdagen i dag

Lene Rantala har spillet håndbold på topniveau i mange år, men hun ligger stadig ikke på den lade side.

I 35 år har Lene Rantala kæmpet for at holde modstandernes bolde ude af håndboldmålet. 226 landskampe har hun deltaget i for det danske landshold. Sammenlagt er hele 20 år af håndboldkarrieren foregået på et professionelt og fysisk krævende niveau.


Lene Rantala har en imponerende meritliste: 2 OL-guld, VM-guld, sølv og bronze, 3 EM-guld og 1 sølv.

En af verdens bedste håndboldspillere

Kort fortalt er danske Lene Rantala blandt verdens mest vindende håndboldspillere, og trofæerne tæller blandt meget andet en VM-guldmedalje og to OL-guldmedaljer.

– Jeg har altid stillet store krav til mig selv, og målet var at yde mit bedste på banen hver eneste gang, fortæller den i dag 49-årige kvinde, som først stoppede sin professionelle håndbold-karriere for to år siden. Trods livsændringen har hun dog ingen ambitioner om at skrue alt for meget ned for tempoet, selvom slitage af kroppen hører til blandt de almindelige følger efter en lang og benhård håndboldkarriere.

– Det var ret specielt, og jeg gruede lidt for det tomrum, der ville opstå, når sæsonen blev skudt i gang, forklarer Lene Rantala om tiden efter sit ophør som professionel håndboldspiller.

– Men det er også rart at kunne fokusere på og få tid til andre ting, og jeg har jo fortsat en meget aktiv hverdag.

Aktiv hverdag kræver energi

Den aktive hverdag involverer bl.a. lange gå-ture i naturen med eks-håndboldspillerens meget motionskrævende hund Vilma – en Kleiner Münsterländer. Men der skal også energi til for at overkomme lærerjobbet, som Lene Rantala kombinerer med en stilling som håndboldtræner i den norske klub Larvik HK.

– Jeg er ret bevidst om, hvad jeg spiser, og går op i min kost og mit helbred, siger hun og fortsætter: – VitaePro er et naturligt valg for mig, fordi jeg ved, at kosttilskuddet indeholder rene ingredienser til muskler og led. Det er en nem og rigtigt god måde at sikre sig i hverdagen.

Ikke automatisk jernhelbred

Og selvom konditionen burde være i top efter mange år med håndbold på topniveau, så er der mange, der tror, at det automatisk medfører et jernhelbred. Det er Lene Rantala dog ikke helt enig i:

– Der er mange, der ikke tænker over alle timerne på banen, træning og rejser, som kan påvirke kroppen. Belastninger og slitage er også ofte ret almindeligt som håndboldspiller. Det betyder jo meget for ens humør og overskud at have en velfungerende krop, og for mig er det slet og ret ensbetydende med livskvalitet.

Anbefaler VitaePro

– Jeg er ret bevidst om, hvad jeg spiser, og går op i min kost og mit helbred. VitaePro er et naturligt valg for mig, fordi jeg ved, at kosttilskuddet indeholder rene ingredienser til muskler og led. Det er en nem og rigtigt god måde at sikre sig i hverdagen!

Prøv VitaePro® til muskler og led

Information

VitaePro® indeholder effektive ingredienser til muskler og led:

Led: VitaePro indeholder Boswellia serrata, som er med til at holde leddene komfortable.

Muskler: VitaePro indeholder nu mere D-vitamin, som bidrager til at opretholde en normal muskelfunktion.

Hjertet: VitaePro indeholder omega-3-fedtsyrerne DHA og EPA, som bidrager til normal hjertefunktion (ved 250 mg DHA/EPA dagligt).

Reducerer træthed: VitaePro indeholder nu også vitamin-B12 og mere C-vitamin, som bidrager til at mindske træthed og udmattelse.

Beskytter cellerne: VitaePro indeholder E-vitamin og nu mere selen og C-vitamin, som bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. 

Immunsystem: VitaePro indeholder nu også vitamin-B12 og mere selen, samt C- og D-vitamin, som bidrager til immunsystemets normale funktion.