VP_VP_ALL_1920x455_1806_Ilustration_Man_Muchels_Blue_Circles.jpg

Fyldt 40 år? Så falder din muskelmasse

At passe godt på led og muskler gennem hele livet er i sidste ende et spørgsmål om livskvalitet.

I forhold til, hvor længe vi mennesker lever, begynder aldringen forholdsvist tidligt. Rent fysisk topper vi mennesker nemlig i 20-25 års alderen, hvorefter aldringen sætter ind. Den fortsætter resten af livet, og det eneste vi kan gøre, er at passe så godt på os selv, som muligt. Det gælder også vores led og knogler, der helst skal holde os mobile hele livet.

Styr på bevægeapparatet

Funktionen af muskler, led, knogler og sener kaldes tilsammen for bevægeapparatet. Ledfladerne er beklædt med ledbrusk, som er glat og elastisk, således at de to flader kan glide mod hinanden med mindst mulig gnidningsmodstand.

Alderen medfører en nedsættelse af bruskens elasticitet, men der er heldigvis flere ting, som man kan gøre for at holde led og muskler ved lige. Motion eksempelvis tilfører næringsstoffer til leddene og forsinker dermed degenerationsprocessen. Styrketræning holder desuden muskelmassen ved lige – den begynder nemlig at falde ved 40-års alderen, og bør med fordel opretholdes via motion eller styrketræning.

Muskelmassen begynder at falde ved 40-års alderen, og bør med fordel opretholdes via motion eller styrketræning.

Hvordan mærker man at ens muskelmasse falder?

Tab af muskelmasse sker gradvist over længere tid, og er ikke noget du vil mærke fra den ene dag til den anden. Men med årene mærker du måske, at det bliver vanskeligere at f.eks. rejse sig fra stolen eller at gå op ad trapper.

Kan man forhindre tab af muskelmasse?

Nej, det kan man ikke. Det er en naturlig del af kroppens aldringsproces, men du kan mindske tabet af muskelmasse ved at træne og spise en god varieret kost. Ved regelmæssig motion kan du genopbygge tabt muskulatur

Ved at træne musklerne og spise en god og varieret kost kan ældre mennesker mindske deres tab af muskler som følge af alder.

Flere studier har sammenlignet effekten af regelmæssig styrketræning hos ældre mellem 70 og 80-år med yngre 20-30 årige. Resultaterne viste, at muskelkraften stort set steg ens i de to grupper - trods den store forskel i alder (kilde: sundhed.dk)

Ældre mennesker bør derfor styrketræne mindst to gange om ugen for at mindske tab af muskler. Øvelserne bør bestå af 8 til 10 gentagelser for hver af de større muskelgrupper hver anden til hver tredje dag. Sundhedsstyrelsen anbefaler  at vi træner regelmæssigt tre gange om ugen. Når du kombinerer styrketræning med konditionstræning og balanceøvelser, øger du effektiviten af træningen. Derudover styrker du også dit hjerte, knogler og dit mentale helbred.

Kosttilskud til led og muskler

Udover træning kan man også tage kosttilskud som VitaePro®, der er et af Nordens mest anvendte kosttilskud. Ingredienserne er udviklet i Norge og indeholder miljøvenligt omega 3, selen og vigtige vitaminer samt planteekstrakter som Boswellia serrata, der er et træ, som vokser i Afrika og Asien. Saften fra træet har i tusindvis af år været brugt til at bevare velfungerende led og ekstraktet er med til at holde leddene komfortable.

VitaePro® indeholder desuden D-vitamin, der hjælper til med at vedligeholde en normal muskelfunktion samt C-vitamin, der bidrager til normal dannelse af kollagen. Kollagen har betydning for normalt fungerende brusk, der sidder som et beskyttende lag for enden af knoglerne, og hjælper med at mindske belastningen under bevægelse.

Vidste du dette om musklerne?

  • Du behøver 17 muskler for at få et smil frem og 43 for at rynke panden
  • Du bruger hele 200 muskler bare ved at tage et skridt
  • Kroppens hurtigste muskel er den i øjenlåget
  • Kroppens stærkeste muskel er tungen

Prøv VitaePro® til muskler og led

Bestil VitaePro til HALV PRIS

Spar 50% og betal kun 174 kr. for første pakke. Bestil trygt og sikkert: Der er ingen binding, gratis levering lige til døren, og du betaler først, når du modtager pakken.

Du bestiller VitaePro til introduktionspris:

Vælg betalingsmetode:

  • Vi vedlægger faktura ved første levering.
  • Sikker betaling, nemt og enkelt.
Betalingsmetode påkrævet
Fragt
Total