VP_VP_ALL_1920x455_1805_Couple_Senior_Running_Autumn.jpg

Sådan træner du som 40, 50 og 60-årig

Det er muligt at træne efter din alder og få et bedre liv.

Træning er vigtigt og særligt i dag, hvor mange har et arbejde, der primært udføres mens man sidder stille på en stol. Afhængigt at din alder, kan du med fordel tilpasse din træning til din krops behov.

Her kan du se, hvilke områder du skal have fokus på når du er i 40’erne, 50’erne og 60’erne.

Træning når du er i 40’erne:

Når du rammer 40’erne er det for mange en af de mest hektiske perioder i livet. Det er her, man skal jonglere mellem karriere og livet som børnefamilie. Der er med andre ord fuld fart både på jobbet og derhjemme, hvor børnene skal i daginstitution, skole og til fritidsaktiviteter.

Når man er fyldt 40 begynder man at tabe muskelmasse og forbrændingen går ned. Derfor er det en god ide at dyrke styrketræning, så man holder muskelmassen ved lige og øger forbrændingen. Styrketræning forebygger også slidskader og styrker skelettet.

Få pulsen op

Udover styrketræning kan man med fordel også dyrke konditionstræning i form af løb, der belaster skelettet og modvirker knogleskørhed. Har du problemer med knæene eller andet ved løb kan du vælge en mindre belastende motionsform.

Det er dog vigtigt, at intensiteten er høj og pulsen kommer op, når du motionerer. Så dyrk hellere 40 minutters styrketræning eller 30 minutters konditionstræning end en to timers gå tur.

Træning når du er i 50’erne:

Når du kommer op i 50’erne er ens eventuelle børn blevet større, det værste karriereræs har lagt sig og man begynder at få mere tid til sig selv. Man oplever måske også, at man kroppen bliver stivere og mindre bevægelig og det kan blive sværere at holde vægten.

I denne periode at vigtigt, at man vælger træning, der belaster skelettet. Hos kvinder falder østrogenproduktionen efter overgangsalderen, hvilket øger risikoen for knogleskørhed. Træning, der belaster skelettet styrker det, og det kan eksempelvis være løb og træning, hvor man hopper. Har du problemer med knæ og hofter, der gør det svært at løbe/hoppe, kan du med fordel dyrke styrketræning, der også belaster skelettet.

Har du ikke trænet før, er det aldrig for sent at komme i gang!

Få styr på balancen

Balancen forringes med alderen, og det er derfor en god ide at træne balancen med eksempelvis øvelser med pilatesbolde, pilates, yoga eller lignende øvelser. Også gåture i skoven, hvor vejen er ujævn, hjælper. Dyrk desuden konditionstræning, hvor du får pulsen, så kredsløb og hjerte styrkes. Det kan være svømning, cykling eller stavgang i rask trav.

Træning når du er i 60’erne:

Det er i denne periode, at de fleste stopper med at arbejde og børnene er flyttet hjemmefra. Men selv om det er tid til at slappe mere af end før, skal man stadig holde sig aktiv. Muskler og bevægelighed skal holdes ved lige og al aktivitet tæller. Også havearbejde.

Har du tidligere trænet og motioneret, skal du fortsætte med det og blive ved med at presse dig selv i det omfang, kroppen kan holde til det. Har du ikke trænet før, er det aldrig for sent at komme i gang, og du bør have fokus på skånsom styrketræning, yoga, balanceøvelser og strækøvelser, der holder kroppen smidig. Start roligt ud og træn dig i bedre og bedre form. Stavgang og svømning er gode motionsformer, der aktiverer hele kroppen uden at belaste knæ, hofter og led.

Kosttilskud med dokumenteret effekt

Et liv med masser af aktivitet hjælpes også godt på vej med den rigtige og vitaminrige kost. God kost kan suppleres med kosttilskud som VitaePro®.

D-vitaminer er for eksempel godt til musklerne. De findes bl.a. i fisk, ligesom VitaePro® indeholder D-vitaminer, der hjælper med at opretholde en normal muskelfunktion.

C-vitaminer bidrager til en normal kollagendannelse, som igen er vigtig for en normal bruskfunktion. Brusken fungerer som en beskyttende hinde for enden af knoglerne. VitaePro® indeholder C-vitamin, der i øvrigt også bidrager til at reducere træthed og uoplagthed. Vi danner ikke C-vitamin i kroppen, så vi er afhængige af at få det gennem kosten.

Til velfungerende led

Boswellia serrata er et træ, der vokser i Afrika og Asien. Saften fra Boswellia serrata har været brugt i tusindvis af år for at bevare velfungerende led. Træet producerer en saft med en stærk duft, og denne saft tappes fra træet uden at skade det. VitaePro® kosttilskud indeholder planteekstraktet Boswellia serrata, som er med til at holde leddene komfortable.

Prøv VitaePro® – lige nu halv pris

Information

VitaePro® indeholder effektive ingredienser til muskler og led:

NYHED! Blodcirkulation: VitaePro indeholder nu også olivenolie-polyphenoler, der bidrager til at beskytte fedtstoffer i blodet mod oxidativt stress.*

Led: VitaePro indeholder Boswellia serrata, som er med til at holde leddene komfortable.

Muskler: VitaePro indeholder D-vitamin, som bidrager til at opretholde en normal muskelfunktion.

Hjertet: VitaePro indeholder omega-3-fedtsyrerne DHA og EPA, som bidrager til normal hjertefunktion (ved 250 mg DHA/EPA dagligt).

Reducerer træthed: VitaePro indeholder vitamin-B12 og C-vitamin, som bidrager til at mindske træthed og udmattelse.

Beskytter cellerne: VitaePro indeholder E-vitamin og selen og C-vitamin, som bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. 

Immunsystem: VitaePro indeholder vitamin-B12 og selen, samt C- og D-vitamin, som bidrager til immunsystemets normale funktion.

*ved indtagelse af 5 mg hydroxytyroxol, svarende til 20 g olivenolie pr. døgn