VP_VP_ALL_1920x455_1805_Berries_Plates_Herbs.jpg

Test: Hvor sundt spiser du egentlig?

Undersøgelser viser at mange ikke følger anbefalingerne for det daglige indtag af grøntsager og fisk. Gode spisevaner kan være en udfordring for mange.

Hvor sundt spiser du? Test dig selv!

  • Jeg spiser grønsager og frugt flere gange hver dag
  • Jeg spiser fisk og skalddyr 2-3 gange om ugen
  • Jeg vælger fuldkornsprodukter når jeg spiser brød, pasta og gryn
  • Jeg anvender fedtfattige og usødede mejeriprodukter.

Svarede du ja til alle spørgsmålene? Tillykke, så er du sandsynligvis en ud af de cirka 10%, som i følge undersøgelser har gode madvaner. Svarede du nej til nogle af spørgsmålene har du formegentlig det tilfælles med den største del af befolkningen viser samme undersøgelse, og det kan derfor være værd at undersøge om et kosttilskud kan være et godt supplement til din kost.

For få følger Fødevarestyrelsens anbefalinger

Vi bør spise fisk 2-3 gange om ugen og 600 gram frugt og grøntsager hver dag, lyder anbefalingen fra fødevarestyrelsen. Undersøgelser har dog vist, at de færreste danskere følger dette råd. Som udgangspunkt får vi dækket kroppens behov for næringsstoffer igennem en sund og varieret kost, men som undersøgelsen viser, spiser de færreste som anbefalet.

Svært med perfekte madvaner

Perfekte madvaner kan være krævende at opretholde hver dag, året rundt. Derfor kan mange have stor glæde af at tage et ekstra tilskud. Kosttilskuddet skal ikke erstatte mad, men kan fungere godt som et supplement til den daglige kost.

Kan et kosttilskud være noget for dig? Læs mere her.

Ifølge fødevarestyrelsen anbefalinger kan det være godt at supplere med et kosttilskud, udtaler norske Katja Svennevig, næringsfysiolog og Dr. Scient i biokemi.

Vitamin D-tilskud til ældre

Fødevarestyrelsen anbefaler visse grupper at anvende tilskud, eksempelvis bør ældre som tilbringer for lidt tid udendørs supplere deres kost med D-vitamin tilskud. D-vitamin bidrager til normal udnyttelse af calcium og til at bibeholde en normal muskelfunktion, noget som er vigtigt for at kunne holde sig aktiv gennem hele livet. Der findes flere tilskud på markedet som indeholder D-vitamin, blandt andet Vitaepro.

Nu kan du prøve Vitaepro til halv pris – læs mere her.

Ingen mirakelpille

Mange producenter får det til at lyde som om at deres kosttilskud er en slags mirakelpille som kan kurere det meste. Desværre er det ikke så enkelt, selvom vi som forbrugere kunne have lyst til at tage mirakelpiller som kan hjælpe mod det meste. Derimod er der bred enighed om at blandt andet vitaminer og omega 3 er vigtigt for os.

Mange næringsstoffer har gennem flere studier vist sig at have en positiv effekt på flere vigtige funktioner i kroppen.

– Disse næringsstoffer har gennem mange studier vist sig at have en positiv effekt på flere vigtige funktioner i kroppen, siger norske Katja Svennevig, næringsfysiolog og Dr. Scient i biokemi. Blandt andet bidrager omega 3-fedtsyrerne DHA og EPA til hjertets normale funktion (ved indtag af 250 mg pr. dag), og vitamin C bidrager til at reducere træthed og udmattelse.

Kvalitet bør afgøre dit valg

Kosttilskud som indeholder disse stoffer er derfor et godt supplement hvis ens diæt ikke er tilstrækkelig næringsrig. Når man mistænker at man kan have gavn af et tilskud er det vigtigt, at man vælger et produkt af høj kvalitet med grundigt undersøgte ingredienser. Desuden er det godt at vælge et tilskud som indeholder de næringsstoffer som vi ved er veldokumenterede, såsom omega 3, antioxidanter og vitaminer. Vitaepro er sådan et kosttilskud og i dag et af Nordens mest anvendte.

Kosttilskuddet Vitaepro indeholder sikre og rene ingredienser som er godt for flere funktioner i kroppen. Vitaepro er produceret af Vitaelab, hvis produkter har gennemgået strenge kvalitetskontroller og hvor produktionen sker efter retningslinjer for GMP (Good Manufacturing Practice).

Prøv Vitaepro i dag – halv pris for de to første måneder. Ingen binding.

Information

VitaePro® indeholder effektive ingredienser til muskler og led:

NYHED FOR BINDEVÆV!
Bindevæv: Ny ingrediens mangan bidrager til en normal dannelse af bindevæv

Muskler: VitaePro indeholder D-vitamin, som bidrager til at opretholde en normal muskelfunktion.

Hjertet: VitaePro indeholder omega-3-fedtsyrerne DHA og EPA, som bidrager til normal hjertefunktion (ved 250 mg DHA/EPA dagligt).

Reducerer træthed: VitaePro indeholder B12- og C-vitamin, som bidrager til at mindske træthed og udmattelse.

Beskytter cellerne: VitaePro indeholder E-vitamin, selen og C-vitamin, som bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. 

Immunsystem: VitaePro indeholder B12-vitamin og selen, samt C- og D-vitamin, som bidrager til immunsystemets normale funktion.

Blodet: VitaePro indeholder Olivenolie-polyphenoler der bidrager til at beskytte fedtstoffer i blodet mod oxidativt stress.*

*ved indtagelse af 5 mg hydroxytyroxol, svarende til 20 g olivenolie pr. døgn

 

FREDAG VANDT VIBEKE FRA LYNGBY OG VIVIAN FRA KOLDING. VI TRÆKKER NÆSTE VINDER OM: